Olivier Winants - Integratieve Psychotherapeut Brussel - Werk Methode
21769
page-template-default,page,page-id-21769,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-3.5.2,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
Op Weg Naar Een Milde Herontdekking Van Jezelf 

Mijn Visie

De kern van mijn benadering in therapie is het aangaan van warm en authentiek contact, waar we samen gaan ontdekken waar je tegenaan loopt, waarmee je worstelt, wat je verlangens zijn en wat je wil bereiken in je leven. In mijn wereld is elke persoon echt uniek en heeft elke persoon een dieper doel en rol in het leven, iets wat vele mensen vaak diep vanbinnen wel aanvoelen maar zelden vol hebben onderzocht of hebben vormgegeven. Vaak is het zo dat persoonlijk lijden een eerste stap is op die weg naar zelfindividualisatie, naar het uitvinden van wie je bent, wat je hier komt doen en wat je ware potentieel is. Jeugdtrauma, pijnlijke ervaringen, of aangeleerde cognities en gedragspatronen in het familie-systeem van herkomst hebben vaak de diepere aspecten van de persoonlijkheid bedolven, waardoor mensen zich vervreemd van zichzelf voelen, wat veel lijden met zich meebrengt.

Ik ben gevormd als integratieve psychotherapeut, wat betekent dat ik verschillende psychotherapeutische stromingen en therapieën toepas, zolang ze aansluiten bij je wensen en verlangens, en als de gekozen werkvorm goed voor je aanvoelt. Waar toepasselijk en wenselijk, kunnen we ook  je bredere familiesysteem, je sociale omgeving, je cognitieve overtuigingen, je gedragingen en je lichaamsbeleving verkennen – dit alles om tot een zo volledig mogelijk beeld te komen van wie  je bent , om je verlangens en potentieel in kaart te brengen en uiteindelijk om naar de verwezenlijking van je verlangen toe te werken. In mijn visie, werken therapeut en cliënt samen in een interactief, creatief proces aan de integratie van meer mogelijkheden en keuzes in het leven van de cliënt, zodat die in meer vrijheid zijn of haar leven kan inrichten.

integrative psychotherapy - Work Method
Geen focus, geen richting, geen verlangen
Burn-out

Heb je geen zin meer om je bed uit te komen? Heb je het gevoel dat niets er nog toe doet, word je constant geteisterd door gevoelens van futloosheid en zinloosheid, klachten rond depressieve stemmingen en burn-out?

Piekeren, jaloersheid, verlating
Angst

Heb je last van intense verlatingsangst? Word je constant geteisterd door gevoelens van jaloezie en wantrouwen? Of heb je eerder last rond hechting en nabijheid in relaties? Ben je net bang dat je je vrijheid en autonomie verliest in een intieme relatie, voel je je snel verstikt? Ik werk met individuen en koppels rond afstand en nabijheid, en de gevoelens die daarbij komen kijken.

Onverwerkte herinneringen, jeugd trauma
Traumaverwerking

Ik werk rond jeugdtrauma’s en het herbeleven van pijnlijke herinneringen: we trachten geblokkeerde trauma-energie (“freeze”) weer vrij te maken door o.a. emotioneel lichaamswerk, bio-energetica en somatic experiecing

Geweldloze communicatie, verlies van verbinding
Interpersoonlijk conflict

Kom je steeds weer in hetzelfde conflict terecht met je partner, kinderen of collega’s? Ik werk met het aanleren van communicatievaardigheden volgens het model Geweldloze Communicatie, wat leidt tot verkennen een aangeven van je gevoelens en verlangens in plaats van in schuld, verwijten en conflict te blijven steken, zodat verbinding weer terug mogelijk is en die vermoeiende conflicten uitblijven.

Mannen, leiderschap, potentie
Mannenwerk

Heb je vragen rond mannelijke seksualiteitsbeleving en rolpatronen, of voel je je vastlopen in je potentieel, ben je gefrustreerd dat je jezelf niet in de wereld kan zetten? Heb je het gevoel dat je mannelijke energie er niet is of helemaal leegloopt, dat je in je werk of in je relaties vastloopt? Ik verken samen met jou thema’s als leiderschap en potentie, de rol van de ‘hedendaagse’ man in een relatie en de bredere maatschappij, het vaderschap, en je daadkracht om iets in de wereld te zetten.

Seksuele beleving, seksueel misbruik, grensoverschrijdend gedrag,
Seksualiteit

Heeft u moeite met seksuele functioneren of seksuele verlangen? Bent u ooit het slachtoffer geweest van seksueel misbruik of emotionele incest? Heeft u vragen rond u seksualiteitsbeleving, of nog rond hoe mannelijke en vrouwelijke energieën vorm te geven in intieme relaties te hebben? Heeft u met ontrouw te maken gehad? Bent u nieuwe relatievormen aan het onderzoeken waarin het een nieuwe zoektocht is tussen vrijheid en veiligheid,  tussen autonomie en verbinding? Ik werk zowel met individuen als koppels rond seksualiteit in de breedste zin.

Gevoeligheid, empathie, rechtvaardigheid
Hooggevoeligheid

Heeft u verhoogde zintuiglijke gevoeligheid, een enorm snelle geest en een ongeëvenaard gevoel van rechtvaardigheid? Heeft u altijd het gevoel een beetje anders dan de rest te zijn? Heb je het gevoel je niet altijd thuis te voelen in deze wereld? Het kan goed zijn dat je hooggevoeligheid hebt ontwikkeld. Ik zal samen met u ontdekken hoe om te gaan met jouw hooggevoeligheid, en om je leven zo in te richten dat het dit talent ondersteunt in plaats van dat het je leven belemmert.

Persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit
Levensdoelen

Heb je vragen rond zingeving, spiritualiteit en levensdoelen: wat is jouw rol in deze wereld? Hoe draag je bij? Door middel van verschillende technieken zoals meditatie, mindfulness en focussen gaan we dieper ontdekken wat echt van belang is in jouw leven.