Over mezelf - Flux Aeterna
21651
page-template-default,page,page-id-21651,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-3.5.2,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Over mezelf

OLIVIER WINANTS

Integratieve Psychotherapeut Brussel

Mijn naam is Olivier, ik ben 34 jaar. Ik ben jurist van opleiding en ben momenteel deeltijds werkzaam als juridisch en politiek adviseur in het Europese Parlement.

Enkele jaren terug ben ik aan een persoonlijke zoektocht begonnen, wat me aangezet heeft tot het onderzoeken van oude patronen omtrent overtuigingen, emotionele reacties en gedragingen die mijn levensvreugde en vrijheid al mijn hele leven lang sterk beperkten. Op die zoektocht ben ik aspecten van wat ik noem ‘mijn diepere zelf’ tegengekomen, en ben ik dichter gekomen tot de ontdekking van wat ik werkelijk wil in dit leven en heb zo mijn leven ook heringericht. Die persoonlijke zoektocht is heftig geweest, niet altijd even prettig maar steeds ongemeen boeiend. Op deze zoektocht heb ik ontdekt dat wij allemaal, elk op onze eigen manier en in onze eigen uniciteit, zoekende zijn.

Dat besef heeft me aangezet tot het ontdekken van de vele aspecten van de wondere wereld van de psychotherapie, wat voor mij in essentie een grote hulpbron is ter ondersteuning van de persoonlijke zoektocht. Ik heb mezelf gedurende vele jaren heel intens gestort op bijna elke vorm van psychotherapie die er bestaat, wat me enorm veel kennis over mezelf heeft bijgebracht, zowel als over hoe psychotherapie aan te wenden om cliënten te ondersteunen in hun persoonlijke zoektocht. Naast mijn landgurige persoonlijke ervaring, heb ik een certificaat in lichaamsgerichte psychotherapie behaald en heb ik net een opleiding integratieve psychotherapie aan de Educatieve Academie te Berchem beëindigd. Ik heb ook verschillende korte opleidingen doorlopen: werken rond trauma en seksualiteit, werken met het geweldloze communicatie model en werken met familieopstellingen. Ik geef mijn eigen workshops op het Europees Parlement rond mindfulness en meditatie en geweldloze comunicatie. Ik hoop in mijn rol als psychotherapeut het zoeken van de client te ondersteunen met mijn eigen ervaring, om zo samen op zoek te gaan naar het meest authentieke en waarachtige kern van het zelf, en de daaruit voortvloeiende vrijheid te vieren.