Olivier Winants - Integratieve Psychotherapie - Flux Aeterna
21766
page-template-default,page,page-id-21766,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-3.5.2,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
Holistische therapie, gesneden op maat van jouw noden en verlangens

 

INTEGRATIEVE PSYCHOTHERAPIE

Integratieve psychotherapie is een werkvorm die het geloof omvat dat elke persoon uniek is en dat het daarom niet mogelijk is om met één enkele therapievorm elke client tegemoet te gaan. Interactionele Vormgeving (I.V.) is een bepaalde stroming binnen de integratieve koepel. Het is een nieuwe vorm waarbij verschillende therapeutische stromingen in interactie worden gebracht tot een nieuw model, geënt op een integratieve visie en geboetseerd naar de specifieke innerlijke en uiterlijke leefwereld van de persoon.

I.V. vertrekt van het uitgangspunt dat om een goede psychotherapie te kunnen bedrijven de therapeut zich niet moet laten beperken tot één of twee van de klassieke psychotherapeutische tradities. Dit zou onmiskenbaar een forse beperking van de psychotherapie betekenen. I.V. heeft haar wortels in de humanistische psychologie en de systeemtheorie en wordt onder andere gevoed door de Jungiaanse analytische psychologie, de Cognitieve Gedragstherapie, de Gestalttherapie, de Psychosynthese, Bio-energetica, NLP en de contextuele benadering.

Interactionele Vormgeving beweegt zich in het spanningsveld tussen de universaliteit van menselijke problemen en de eigenheid van iedere mens, heeft oog voor de mens in ontwikkeling en voor diens existentiële en spirituele dimensie. I.V. integreert experiëntiële met systemische elementen, een lichaamsgerichte benadering met gesprekstherapie. Interactionele Vormgeving is niet alleen een belangrijk therapeutisch instrument voor cliënten met een directe hulpvraag, het is tevens geschikt voor wie behoefte heeft aan persoonlijke groei, transformatie en relatiebekwaamheid. Het bevat de mogelijkheid onszelf te leren kennen in al onze dimensies en helpt ons weer in verbinding te treden.

Integrative Psychotherapy