Olivier Winants - Integratieve psychotherapeut Brussel
21762
home,page-template-default,page,page-id-21762,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-3.5.2,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
Olivier Winants - English Speaking Psychotherapist Brussels
Olivier Winants

Integratieve Psychotherapeut Brussel

We krijgen het allemaal wel eens moeilijk in het leven. Omdat we blijven worstelen met oude emotionele pijnen, onverwachte omstandigheden doormaken, of nog omdat we doorheen overgangsfasen in ons leven gaan. Ze kunnen ons het gevoel geven vast te zitten of ons verloren te voelen, niet in staat om verder te gaan. We weten dat dingen moeten veranderen, maar we zijn niet helemaal zeker over welke richting uit te gaan. We leven in een cultuur waar mensen het steeds maar alleen en helemaal op zichzelf doen, niet bereid om uit te reiken of met het gevoel te zitten dat er niemand is om naar uit te reiken. We hebben te horen gekregen dat we problemen en emotionele worstelingen voor onszelf dienen te houden, dat we sterk moeten blijven, en dat we er alleen wel doorkomen. Ik deel die visie niet.

Het gevoel van samenhoren en de behoefte aan menselijke ondersteuning is een essentieel element van ons mens-zijn. Wij zijn sociale wezens, ons systeem is gebouwd om veiligheid te vinden in het contact met anderen, het ontspant als we voelen dat we erbij horen, als we de verbinding met een ander voelen. Het gebrek aan steun in combinatie met een eeuwige druk om maar door te blijven gaan, heeft onze samenleving ondergedompeld in een ongekende epidemie van eenzaamheid, depressie en burn-out. Ik geloof dat het net erg veel moed vergt om uit te reiken en om steun te vragen. Ik ben blij dat u op mijn website bent terecht gekomen, waar ik hoop dat u de nodige informatie kan vinden om u te begeleiden op een nieuw pad van heling.

9904